Мисија и Визија

Актуелности

Права и услуге

Нисте сигруни шта даље да радите?

Контактирајте нас и сазнајте потребне информације.

Позовите нас

Почео јавни рад „Унапређење квалитета живота старих и особа са инвалидитетом и њихових породица организовањем дневних услуга подршке у заједници“

Центар за социјални рад града Чачка започео је реализацију јавног рада „Унапређење квалитета живота старих и особа са инвалидитетом и њихових породица организовањем дневних услуга подршке у заједници“. Значај јавног рада за локалну заједницу се односи на проширење услуге помоћ у кући на приградско и сеоско подручје као и успостављање услуге подршке за самостални живот за особе са инвалидитетом - персоналне асистенције која је од изузетног су значаја за останак у природном окружењу и спречавање институционализације особа са инвалидитетом.

Програмом је обухваћено 66 корисника, а ангажовано је 25 извршилаца, 14 геронтодомаћица, 9 персоналних асистената, возач и координатор јавног рада – стручни радник.

Јавни рад ће се спроводити три месеца, до почетка децембра, а за финансирање спровођења јавног рада опредељено је око 2,5 милиона динара из буџета Републике Србије и Града Чачка.