Мисија и Визија

Актуелности

Права и услуге

Нисте сигруни шта даље да радите?

Контактирајте нас и сазнајте потребне информације.

Позовите нас

Сајам родитељства

Центар за социјални рад града Чачка учествовао је на „Сајму родитељства“ који је одржан у петак, 16.10.2021. год., у чачанском вртићу „Бамби“. „Сајам родитељства“ су организовали Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Град Чачак, а у оквиру Пројекта инклузивно предшколско васпитање и образовање, уз финансијску подршку Светске банке. Циљ пројекта јесте унапређивање комуникације са породицама и подизање свести о важности ране инклузије деце у систем предшколског васпитања и образовања.

sajam roditeljstva 02

Током „Сајма родитељства“ породице са децом предшколског узраста, а посебно оне чија деца нису укључена у систем предшколског васпитања и образовања, имале су прилику да добију све информације о услугама које пружају локалне институције: Град Чачак, Предшколска установа „Радост“, Дом здравља, Центар за социјални рад Града Чачка, Школа за основно и средње образовање „1. новембар“, Удружење за помоћ МНРО, Завод за јавно здравље, Уметничка галерија „Надежда Петровић“, Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“, Музичка школа „Војислав Вучковић“ и UNICEF.

Представници Центра за социјални рад Града Чачка родитељима су пружали информације из породично – правне заштите са посебним фокусом на теме насиља у породици, положај деце у поступку развода брака и остваривање права на материјалне облике подршке.

„Сајам родитељства“ отворили су помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја Александар Јовић и градоначелник Чачка Милун Тодоровић.